visum usa, visa usa

Indrejse regler og visum USA

USA er et fantastisk sted at rejse til, men det er ikke altid lige let at komme ind i landet.

Reglerne for visa og pas ændres med mellemrum, så sørg for at kontrollere med den nærmeste amerikanske ambassade, hvordan du er stillet i den aktuelle situation.

visum usa, visa usaDe fleste danskere kan slippe udenom visa-reglerne, hvis de ikke opholder sig længere end 90 dage i landet. Det skyldes at der for visse lande gælder et Visa Waiver Program, eller visumfri indrejse på dansk.

Men lad endelig være med at overskride denne dato, da det kan umuliggøre et senere besøg, hvis dit pas registreres som udrejst efter udløbet af denne visaregel. Du bliver en uønsket besøgende og det vil blive stort set umuligt for dig at få lov at rejse ind en anden gang!

Kravene for visumfri indrejse er:

  • Du skal rejse med et anerkendt luftfartsselskab (herunder SAS)
  • Du skal have en gyldig returbillet, eller billet til videre rejse til et land udenfor Nordamerika og Caribien.
  • Du skal ønske ophold i 90 dage eller mindre
  • Du må ikke være tidligere straffet
  • Dit pas skal være gyldigt i hele opholdsperioden
  • Børn skal være i besiddelse af eget pas

Skal du med på et krydstogt, så vær opmærksom på, at visse krydstogt-rederier faktisk kræver at dit pas skal være gyldigt i 6 måneder udover rejsens varighed!

Midlertidige pas – provisoriske pas – vil kun i yderst sjældne tilfælde blive godkendt til indrejse, så sørg for i god tid at checke at det er gyldigt under hele opholdet, og at du har det med dig.

Hører man til den kategori der skal have et visa for at komme ind, så sørg for at søge i god tid. Du skal til et interview på ambassaden, så sørg for at kunne finde tiden til det besøg inden afrejse ellers er rejsen spildt!

ESTA

Du kan finde det dokument der skal udfyldes ved visa ansøgning i elektronisk form på adressen herunder:

https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html