Top 5 sommerfestivaler for familien i USA 1

Går rejsen til USA med familien denne sommer, og planlægger I stadig aktiviteter for hele familien? Hvorfor så ikke tage på festivalshopping i USA? USA er festivalsmekka, og der findes et hav af bizarre, festlige og morsomme festivaler spredt ud over landet.

Her finder du en guide til fem amerikanske festivaler, hvor hele familien er velkommen, og som uden tvivl vil være besøget værd.

 1. Independence Day med højt humør, hotdogs og heppekor

Foto: http://www.flickr.com/photos/momcat14c/
Foto: http://www.flickr.com/photos/momcat14c/

D. 4. juli fejrer amerikanerne ”Independence Day”, på dansk uafhængighedsdag, denne dag er en fædrelandsk dag, med fyrværkeri og festlige input.

Men det er også den dag hvor den berømte hotdog-konkurrence i Coney Island finder sted. Her bliver der varmet op til en noget anderledes fest. Denne landsberømte og omtalte begivenhed startede tilbage i begyndelsen af 1970’erne, og har kun vokset sig større, og med et fremmøde på over 40.000 mennesker og millioner af seere, kan man vidst godt kalde denne begivenhed for en af USA’s mest populære, og ikke mindst bizarre festligheder.

Hvis du vil heppe på Erik ”The Red” Denmark, Tim ”Eater X” Janus eller Joey ”Jaws” Chestnut, som har hotdog-rekorden, på intet mindre 10 minutter har ”Jaws” kværnet 68 hotdogs, så skal du overveje at tage et visit forbi Coney Island, og opleve Nathan’s hotdog-konkurrence, og få en på opleveren!

Hvor? Nathan’s Famous, 1310 Surf Avenue, Brooklyn, NY11224

Hvornår? 4. juli 2013
Hvor meget? Gratis

2. Øl-festival i solskin

Går turen i nærheden af staten Oregon denne sommer og er du tosset med India Pale Lager, Berliner Weiss, eller kunne du bare enormt godt kunne tænke dig at smage frugt-øl, så skal du overveje gæste den årlige øl-festival i byen Portland. Festivalen bliver afholdt for 26. gang, og her bliver serveret mere end 80 forskellige prisbelønnede håndbryggede øl.

Skal du indtage alkohol, skal du købe et ølglas hvor al den øl du drikker bliver serveret i. For de lidt mindre findes der også håndbrygget øl, naturligvis uden alkohol, og det er ganske gratis. Festivalen byder i alle fire dage også på live-musik og spændende besøg af øl-entusiaster og-forfattere. Børnene vil elske at være en del af de voksnes gilder, med lignende drikkevarer og musik De kan danse til.

Hvor? Tom McCall Waterfront Park, Portland, Oregon Main, indgang ved SW Oak Street og Naito Parkway.
Hvornår? 24-28. juli 2013
Hvor meget? Gratis ($7 dollars for serveringsølglasset)

3. Klovn rundt i Ohio: International jonglørfestival

Denne festival er tilegnet jonglører. Hundredevis vil deltage i dette arrangement, som løber af stablen for 66. gang. Festivalen kan man sammenligne med et kæmpe cirkus, masser af talenter og farverige optrædener. Mandag og søndag tilbydes der ”free day of Juggling”, så hvis der ligger en skjult jonglør gemt i dig, eller du bare gerne vil prøve at jonglere, så er det muligt at give det et forsøg, i mens kan ungerne trygt overlades ved ” the kids corner”, som er et helt legeland dedikeret til børn, her findes en masse aktiviteter som børnene kan tage sig til, og samtidig lære en masse andre børn at kende. I løbet af festivalen vil store berømte jonglører optræde, og her vil være masser af shows og konkurrencer mellem de optrædende jonglører.

Hvor? Bowling Green, Ohio
Hvornår? 15-21. juli 2013
Hvor meget? Gratis

4. Multikulturel hip hop-festival i Brooklyn

Hip hop-festival grundlagt i 2005, festivalen beskriver sig selv som New York Citys største Hip hop-kulturelle begivenhed, og med omkring 20.000 fans har festivalsteamet god grund til at være stolte. Festivalen er en stor succes i den multikulturelle bydel Brooklyn.

Hvis børnene er begyndt at interessere sig musik, eller har de nået teenage-alderen hvor hip hop er cool, kunne denne festival give et unikt input, da her bliver optrådt med anderledes musik, end vi ville høre på de danske festivaler.

Hovedfokus er hip hop-musik, og her vil være optræden fra anderkendte artister såvel som upcoming-artister i forskellige hip hop-toner: new school og old school. Festivalen byder på meget andet end musik: i løbet af festivalen bliver der afholdt awardshows, hvor de bedste optrædener bliver kåret, samt paneldiskussioner, hvor garvede hip hoppere, rappere og kendte artister kommer op på scenen og diskuterer optræden fra forskellige kunstnere som har optrådt på festivalen. Udover at være en hip hop-festival, bliver der også lagt høj vægt på at denne festival er for familien, og at alle er velkomne.

Hvor? Empire Fulton Ferry State Park i DUMBO, Brooklyn.
Hvornår? 10-13. juli 2013
Billetter? Fra $20 pr. stk.

5. Bagelfest i Illinois

I byen Mattoon kan du komme til lokal og familievenlig bagelfestival. Festivalen byder på bagelkonkurrencer, karneval, ”Run for the Bagel”-løb, bagelfest, parade, musikoptræden og gratis søndagsmorgenmad, hvor der naturligvis bliver serveret bagels.

Fokus ved denne festival er familietid og fællesskab. En byfest med traditioner og et stort publikum giver anderkendelse og omtalelse, og en byfest er byens stolthed, så der bliver lagt høj vægt på kvalitet. Masser af børn og forældre fra fjern og omegn vil deltage i denne omtalte begivenhed, og det vil helt sikkert være noget børnene kommer til at erindre mange år frem.

Hvor? Peterson Park at 500 Broadway Avenue in Mattoon, IL
Hvornår? 16-20. juli 2013
Billetter? Gratis. $10 for musikoptrædener

Praktisk Information

Valuta: $1 = 5,64 DKR
Fly/hotel: De fleste store online-bookingselskaber sælger rejser til USA, så hvis I ikke har nået at bestille, kan I stadig nå det, blandt andet har Expedia gode tilbud på USA-rejser
Forsikring: Rejse og-bookingselskaberne tilbyder også rejseforsikring. Det er altid vigtigt at sørge for at hele familien er dækket af en rejseforsikring, når man tager på ferie, så behøver man ikke bekymre sig, hvis uheldet skulle være ude.

Billedekilde

Similar Posts