Getty Center

Museet i selv er et arkitektonisk mesterværk, som man skal afsætte god tid til at nyde. De bølgende linier og de mange skygger skaber deres helt egen kunstværker. Desuden er der en fantastisk udsigt over Los Angeles hele vejen rundt, så hvis du kan komme afsted på en dag hvor luften er klar og himle høj, så får den bedste tur ud af det. At det så ikke lige er det bedste vejr til at gå på museum, det er noget helt andet – man kan jo ikke få det hele, vel?

Flere har gjort den erfaring, at selv efter flere besøg på stedet, bruger man faktisk mere tid på at gå rundt udenfor og beundre arkitekturen, end på at gå indenfor og kigge på europæisk kunst!

Indvendigt er udstillingen delt op i små gallerier, så man ikke får fornemmelsen af at gå i endeløse gange med kunst i sindsyge mængder. I stedet bliver man præsenteret for lige akkurat så meget, at man har lyst til at gå videre til næste galleri.

Getty Center, Los Angelse. Foto: Josiah Gordon

Museet har en stor samling af impressionister og enkelte Monet’er, Van Gogh. Derudover er der både skulpturer, møbelkunst, arkitektoniske visninger og meget andet. Især meget europæisk kunst.

Museumet Getty Center åbnede i 1997 efter 14 års planlægning og opbygning. Det er et meget imponerende bygningsværk på bakketop i Santa Monica.

Kunstværkerne er en del af millonæren Jean Paul Gettys private samling og blev tidligere vist frem i The Getty Villa i Malibu. En af samlingen er stadig her, men på grund af krav om reservation (regn med mindst 14 dagen i forvejen) er det lidt sværere at få det passet ind i den travle turists program.

Det er tilladt at fotografere, men der må ikke bruges blitz. Det er ikke for at genere turisterne, men malerierne kan faktisk tage skade af det skarpe lys fra tusindvis af ivrige turister kameraer.

Haven kan sagtens bruges til en lille picnic.

Der er lukket om på mandage, og enkelte større amerikanske helligdage. Entreen er gratis, til gengæld koster det lidt at parkere bilen. Man parkerer bedst i parkeringshuset og kan herefter tage til op ad bakken til fods eller med sporvogn.

Website: www.getty.edu

Similar Posts