Memphis trolley (foto: Ricky Gipson)

Jeg har været på endnu en af mine USA rejser, og denne gang gik turen til de musikalske byer Memphis, Nashville og New Orleans, alle sydstatsbyer der har masser at byde på.

Memphis trolley (foto: Ricky Gipson)
Memphis trolley (foto: Ricky Gipson)

Så snart man ankommer til Memphis, fyldes man med Blues og Rock’n Roll. Jeg var på besøg i Sun Studio, hvor kendte musikere som Elvis, Jerry Lee Lewis og U2 har indspillet plader. Det gav mig helt kuldegysninger at stå der og tænke på, hvilke store kunstnere der har stået selv samme sted som jeg nu gjorde. Efterfølgende gik jeg en tur gennem Beale Street for at få lidt at spise, og her blev man igen mødt af musik fra gadehjørnerne, som skabte en utrolig stemning. Dagen efter tog jeg på The National Civil Rights Museum, som tidligere var det hotel hvor Martin Luther King blev dræbt. Her oplevede jeg gerningsstedet samt lærte om de sorte amerikanske kamp for ligestilling, en meget interessant oplevelse om en vigtig tid i USA’s historie.

Memphis byder på flere historiske oplevelser, og Graceland er en af dem. Graceland står som da Elvis forlod det, og er chancen for at se, hvor eksklusivt familien boede. Jeg fik også set hans privatfly og samlinger af hans ejendele. Graceland er den 2. mest besøgte turistattraktion i USA, så hvis du en dag kommer til Memphis, må du ikke gå glip af dette.

Efter nogle dage i Memphis gik turen til Nashville, byen der er kendt for country musik. Her besøgte jeg Ryman Auditorium, et fantastisk sted, hvis man vil lære om countrymusikkens historie. Selvom jeg ikke er fan af country musik, var det bestemt en meget fascinerende oplevelse.

Fra Nashville tog jeg til New Orleans, byen som er kendt for jazz musikken. Mine dage i New Orleans startede med en gåtur gennem The French Quarter, som virkelig har en idyllisk stemning grundet de karakteristiske huse, de mange restauranter og cafeer og gaderne der fyldes med jazz.  Selvom man ikke er til jazz musik, skal man ikke snyde sig selv for den oplevelse at gå ud en aften, og lytte til noget god jazz. Den mulighed greb jeg, og tog på Fritzel’s Jazz Club, hvor jeg havde en fantastisk aften på byens ældste spillested.

Min sidste dag i New Orleans blev brugt på en tur i sumpområdet, hvor jeg kom på opdagelse blandt de mange alligatorer, som jeg i løbet af min 2 timers guidet tur fik set omkring 10 af. Det er absolut en oplevelse man ikke må glip af, hvis man har en dag til overs i New Orleans.

Min rundrejse i Syden var en meget interessant oplevelse, og kan klart anbefales. Stemningen man oplever ved at rejse sydpå er en helt anden end når man vælger de traditionelle destinationer som f.eks. New York og Los Angeles. Så hvis du er til god musik, lækker mad og skøn natur, er jeg sikker på du vil finde en rundrejse i Syden mindst ligeså interessant som jeg.


 

Similar Posts