the freedom of the roadtrip

Der er masser af muligheder for at tage på Roadtrip i USA. Man kan køre på tværs af hele landet eller tage turen langs østkyst eller vestkyst; man kan gøre turen i mobilhome, leje en stor flyder – åben naturligvis! – eller tage turen på mc i bedste Easy Rider-stil.

the freedom of the roadtrip
Frihed er den vigtigste del af et roadtrip

Der er ingen problemer i at leje en bil for at køre tværs over USA. De fleste bureauer giver endda mulighed for en “one-way ticket”, så man slipper for at skulle køre bilen tilbage igen. For et relativt lille beløb, kan man hente bilen ét sted og aflevere den i den anden ende af landet.

Men det er en rigtig god ide at afsætte masser af tid, for der er altså ret langt. Og det er jo meningen at man bare kaster sig i bilen og så forsøger at komme så hurtigt som muligt fra kyst til kyst – med mindre da at man er med i Gumball Rally. Og så kan det forresten gøres på 31 timer, hvis man har travlt… Læs mere på http://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Roy

Nej, afsæt den nødvendige tid til jeres roadtrip, planlæg ruten og seværdighederne. Og husk så med mellemrum at bryde hele planlægningen og bare køre ud i det blå, for erfaringen siger at det som regel er her, de rigtig gode oplevelser dukker frem!

Har du en GPS med USA-kort, så tag den med. Du kan som regel godt leje en bil med indbygget GPS, men typisk er kortene ganske forældede, og så er du bedre stillet med at have din egen med. Den er man typisk også mere fortrolig med.

Du kan læse om tre finners Tour de USA: 10700km på 28 dage her

Hvis du har planer om at køre turen tværs over kontinentet, så check webstedet Rand McNally – Plan a road trip. Her kan du nemt vælge startpunkt og slutpunkt, indsætte stop undervejs ved de ting du vil se og udmåle afstande.

the open road
Lange lige veje…

Der er desuden flere alternativer til blot at køre på tværs. Man kan f.eks. tage en tur langs den gamle og højt besungne Route 66. Man kan ikke følge den hele vejen, men der findes stadig en hel del strækninger af denne historiske rute. Eller man kan tage en kysttur, enten i øst eller vest. I den sammenhæng er det et godt tip, at køre i den side af vejen, der vender ud mod havet, det giver de bedste muligheder for at nye udsigten uforstyrret af forbikørende lastbiler.

Det vil sige at på vestkysten kører man mod syd, på østkysten mod nord. Det betyder ikke så meget, men er retningen ellers ligemeget for dig, så tag den overvejelse med.

God tur – og kør forsigtigt!

Har du allerede været afsted, vil vi da gerne høre om oplevelsen?

Similar Posts