niagara

USA er fyldt med imponerende, naturskønne seværdigheder og af dem er Niagara Falls på grænsen til Canada et af de mest ikoniske. Vandfaldet (eller vandfaldene, navnet er en fællesbetegnelse for flere vandfald) tiltrækker omkring 12 millioner turister hvert år, og med god grund. Selve vandfaldene kan opleves på flere måder, alt efter hvad man har temperament til, og ud over selve vandet er området spækket med hoteller, restauranter, vingårde, golfbaner, casinoer og så videre.

Tågen over Niagara Falls
Niagara Falls (foto: Scott Kinmartin)

Niagara Falls kan udmærket nydes på gåben rundt gennem området. Der er rigeligt med udsigtspunkter og interessante seværdigheder i nærheden af vandfaldene, f.eks. Cave of the Winds under et af vandfaldene. Men hvis man vil se vandfaldene fra andre vinkler er der også rig mulighed for det.

Sejl tæt på Niagara Falls

“Maid of the Mist” er en sejltur man kan tage hvis man vil helt tæt på vandfaldene – fra den våde side. De sejlende iføres karakteristiske blå regnfrakker og sejler med et af skibene så tæt på vandfaldets fod som det kan lade sig gøre. Det er en fascinerende, omend noget våd oplevelse at komme så tæt på naturelementerne, og denne sejltur giver en unik oplevelse af vandfaldene.

Hvis man ikke kan nøjes med at nyde udsigten fra kanten af bredderne, men synes at sejlturen virker lige våd nok, kan man tage en tur gennem gangene bag ved vandfaldene med “Journey Behind the Falls”. De par steder hvor der er udsigt til vandet er der dog også lidt fugtigt, der er trods alt 2800 kubikmeter vand der drøner ned lige foran én.

Man kan også kommer på en flyvertur i en helikopter eller luftballon hvis man vil se Niagara Falls fra oven, eller hvis det er lige højt nok kan man tage op i Skylon Tower der står omkring 230 meter over vandfaldene men kun få meter fra vandet. Hvis man er til lidt mere action kan man også tage på en tempofyldt sejltur med en jetbåd hen over vandene.

Om sommeren kan man med fordel blive hængende til solen går ned og nyde vandfaldene badet i fantastisk, farverigt lys. Hvis man kommer på det rigtige tidspunkt kan man endda opleve fyrværkeri over vandene. I den forbindelse kan man jo blive nødt til at overnatte, hvilket der er rig mulighed for. Både på den amerikanske og den canadiske side er der masser af hoteller der tilbyder alle mulige former for underholdning. Hvis man vil, kan man bruge umådelig lang tid i området, men uanset hvad er det Niagara Falls der er hovedattraktionen, og det er en oplevelse der helt sikkert er et besøg værd hvis man er i nærheden.

Similar Posts