Alcatraz, The Rock (foto: Johannes Brenner)
Alcatraz, The Rock (foto: Johannes Brenner)
Alcatraz, The Rock (foto: Johannes Brenner)

Konverteret fra et militært anlæg til et føderalt fængsel i 1934, Alcatraz er en af USA’s førende berygtede fængsler. På trods af, var det kun brugt som et fængsel i 29 år, er det nok det mest berømte. Der er to hovedårsager til at det er så kendt, for det første de berømte fanger, som var fængslet der der, og for det andet, det image der er skabt af Hollywoods filmskabere.

Efter gældende normer var fængslet ikke stort, husede kun 250 indsatte, men på grund af sin beliggenhed på en ø, var aldrig nogen optegnelser af flugt fra det – og således puster til underholdnings-industrien for at skabe film som “Escape from Alcatraz”, hvor virkelighedens flugtforsøg blev omsat til film på det store lærred. TV’s “Mythbusters” har siden bevidst, at undslippe i virkeligheden var en mulighed, trods Alcatraz ry for det modsatte.

Alcatraz vagttårn (foto: Colin Eaton)
Alcatraz vagttårn (foto: Colin Eaton)

Idag er Alcatraz, også kendt som Rock, overvåget af National Parks Service, der har repræsentanter på øen. Besøgende vil være i stand til at spørge NPS ansatte om spørgsmål de har, men der er ingen formelle ture rundt i fængslet. Der er selv-guidede ture – herunder cellhouse audio tour – dog, som sammen med videoer og udstillinger gøre for en interessant tur rundt på denne berømte bygning. Aftenfærgen ud til Alcatraz giver en større indsigt i øens end den dagen , da den cirkler rundt omøen, og har en fortælling om øens historie – dette bør afvejes mod den kendsgerning, at der er nogle områder af øen, der ikke åbne om natten på grund af sikkerhedsproblemer. Der er ingen gebyr for rent faktisk at besøge Alcatraz, men færgeselskaber, at transport besøgende på tværs af bugten gøre afgift for deres tjenester.

Uanset om du er interesseret i Alcatraz myte, de berømte indsatte såsom Al Capone, og Alvin Karpis, film lokationer, eller den historiske fortid i San Francisco, vil du finde Alcatraz en interessant måde at tilbringe et par timer.

Similar Posts