everglades

Everglades finder du i den sydlige del af halvøen Florida og dette store område, der primært består af mose og områder med blankt vand, tilføres vand fra Kissimmee River og Lake Okeechobee. Desværre er området idag kun halvt stort som det var tidligere, for tørlægning og andet landvinding har taget sin del.

Men der er stadig mulighed for at få fantastiske oplevelser.

På foranledning af daværende præsident Harry Truman blev der i 1946 oprettet et naturreservat ved navn Everglades National Park. Området er siden kommet UNESCOs Verdensarv liste, Biosfærereservat listen og blevet udnævnt som Wetland of International Significance.

Everglades er i virkeligheden en meget bred, langsomt flydende ferskvandsflod. Den kan visse steder være mere end 100km bred men kun 1/2 meter dyb!

De indfødte amerikanere kalder stedet for “grassy water” (græsklædt vand) på grund af de mange områder tætbevokset med høje, græslignende vækster. Disse savtakkede siv har knivskarpe blade på op til 3-4 meters højde og skærer let igennem huden, hvis man er uforsigtig.

Hvis du tager til Everglades, så gør dig selv den tjeneste at få turen arrangeret til det tidlige forår eller sent på efteråret. På alle andre tider af året vil din oplevelse blive kraftigt præget af områdets mange stikkende insekter!

Du kan udforske Everglades ad lange gangstier af  træ eller tage en tur i en sumpbåd. Mange af guiderne i sumpbådene er indfødte, der kender området ud og ind, og selvom der ikke kan snakkes meget sammen i en sumpbåd i fuld fart, så kan de vise dig mange spændende steder og interessante dyr.

Similar Posts