Geologiske strukturer i Badlands (foto: Cheryl Scott)
Geologiske strukturer i Badlands (foto:  Cheryl Scott)
Geologiske strukturer i Badlands (foto: Cheryl Scott)

Er du interesseret i geologi, naturen eller er du bare en af dem, der godt kan lide at være lidt væk fra de nedtrådte stier, så er The Bad Lands i South Dakota lige stedet for dig.

En blanding af søjler, dale, og de skarpe kanter af eroderet sandsten gør dette fredede område af blandet prærie til det perfekte sted, uanset om du er fossiljæger eller bare elsker at bedøve dig selv med naturens skønhed.

Nationalparken Badlands er et fabelagtigt sted, med unikke og usædvanlige sandstensformationer, man skal se med egne øjne før man tror de er mulige. Disse søjler og den eroderede masse imellem er formet over mange millioner år og har skabt en helt unik silhuet.

Både dyre- og planteliv er spredt udover disse sprækker og dale skaber mulighed nogle interessante vandreture og Badlands er hjemsted for alle mulige slags dyreliv; fra de store bisonokser der græsser side om side med de veje man kører på, til præriehune, elge, prærieulve og sågar vilde heste.

Der er blevet fundet mange spændende fossiler i dette område siden interessen for palæontologi tog fart tilbage i 1840. Adskillige arter er fundet som fossiler i området White River i Badlands – mere end 3/4 det totale antal fund i 1854 kom fra dette ene område.

Natinalparken Theodore Roosevelt er en af de mest interessante parker i Badlands. Den består af tre landområder, der er adskilt fra hinanden – men alle holdt sammen med Maah Daah Hey vandrestien.

Det siges at Theodore Roosevelt associerede sig kraftigt med livet som cowboy i Vesten og som rancher, og han havde sin egen ranch hvor han fandt fred til at komme sig over tabet af først sin mor og senere sin kone.

Hans ranch var placeret dybt inde i hjertet af en af disse lommer af land og skønt der ikke er noget af det tilbage mere, kan man læse hans egne beskrivelser om hvordan han fandt fred her, inden han senere i sit liv atter vendte tilbage til politik.

Similar Posts