SeaWorld, forlystelsespark og akvarium 1

SeaWorld-kæden består i dag af tre parker der både fungerer som forlystelsesparker og en form for udendørs akvarium. Parkerne byder på meget direkte kontakt med vandets dyr, blandt andet spækhuggere, søløver og delfiner, samt rutsjebaner og andre former for familie–underholdning.

SeaWorld, forlystelsespark og akvarium 2
Spækhugger-show i SeaWorld (foto: Stig Nygaard)

De tre parker ligger i Orlando, Florida; San Diego, Californien og San Antonio, Texas. Den mest besøgte er SeaWorld Orlando, der ligger midt i et mekka af forlystelsesparker, og et besøg her kan med fordel slås sammen med en tur i Universal Orlando Resort, Walt Disney World Resort eller NASA’s Kennedy Space Center. Denne artikel handler om parken i Orlando.

Hvis man vil have en oplevelse med eksotiske dyr, hvad enten det er i vandet eller på en savanne, indebærer det ofte en masse forholdsregler, nogle vaccinationer og en sådan oplevelse er typisk også meget afhængig af vejret. Men i SeaWorld kommer man virkelig tæt på, og det uden alt for meget besvær. Der er mulighed for at købe mad og selv håndfodre dyrene, eller man kan nøjes med at nyde synet af en imponerende opvisning med spækhugger, delfiner og så videre.

SeaWorld-parken yderst populær, med omkring 5 millioner besøgende om året, og det med god grund. Et besøg i SeaWorld er uundgåeligt for dyreelskere på ferie i USA, hvis blot man ikke har noget imod at blive lidt våd.

For dem der derimod elsker at blive våde og har lyst til at komme under vandet og endnu tættere på havets dyr, bør man overveje Discovery Cove, der også ligger i Orlando. Her er der lagt mere vægt på nærvær med dyrene, og der er ikke mindre en fem søer hvor dette kan finde sted. Her kan man svømme sammen med delfiner og rokker ét sted, eller svømme blandt koraller og farverige fisk et andet sted. Der er også et bassin med rovdyr, som man naturligvis ikke må svømme i.

 

Similar Posts